Bericht versturen
Contacteer ons
Selina

Telefoonnummer : +86 13989889852

WhatsApp : +8613989889852

Het UNICEF verstrekt HPV-vaccin aan 52 landen

May 15, 2023

Het UNICEF verstrekt HPV-vaccin aan 52 landen

 

Het UNICEF kondigde onlangs aan dat het het menselijke papillomavirus (HPV) vaccin aan 52 landen zal verstrekken. In 2023 alleen, zal het UNICEF dit reddingsvaccin aan een kwart landen van de wereld verstrekken.

 

Zeven landen - Bangladesh, Kambodja, Swatini, Kiribati, Mongolië, Nigeria en Togo - zijn van plan HPV-vaccin in hun routineimmuniseringsprogramma's in 2023 te omvatten. Op 28 April, 2023, bevestigde het UNICEF dat slechts één in acht meisjes tegen HPV, de belangrijke oorzaak van cervicale kanker is ingeënt. Sinds 2019, HPV-is de inentingsdekking door 15 percenten, één van de grootste regressies van om het even welk vaccin tijdens pandemic gedaald.

 

Oluwaseun Ayanniyi, een contractspecialist op UNICEF Vaccincentrum in de Leveringsafdeling in Kopenhagen, becommentarieerde dat zij optimistisch is dat significante vooruitgang opnieuw in het verhinderen van cervicale kanker kan worden geboekt.

 

CDC zegt HPV-de vaccins kunnen helpen bepaalde kanker in jongens en meisjes verhinderen. Deze vaccins zijn gewoonlijk beschikbaar bij klinieken en apotheken in de Verenigde Staten. Vanaf 8 Mei, 2023, heeft FDA een verscheidenheid van vaccins goedgekeurd die bepaald kunnen seksueel verhinderen - overgebrachte ziekten, zoals Mpox.

 

Belang van Inenting voor het Verhinderen van HPV

 

De inenting is een kritiek hulpmiddel om menselijke papillomavirus (HPV) besmetting te verhinderen, die tot verscheidene soorten kanker, met inbegrip van cervicale kanker, anale kanker, en oropharyngeal kanker kan leiden. Het HPV-vaccin is hoogst efficiënt in het verhinderen van de soorten HPV die de meeste gevallen van cervicale kanker en andere op HPV betrekking hebbende kanker veroorzaken.

 

Het vaccin wordt geadviseerd voor zowel jongens als meisjes, ideaal gezien alvorens zij seksueel - actief worden, aangezien het het meest efficiënt wanneer gegeven vóór blootstelling aan het virus is. De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert inentend meisjes van 9-14 jaar met twee dosissen het HPV-vaccin, terwijl de oudere meisjes en de vrouwen drie dosissen kunnen vereisen. De jongens zouden het HPV-vaccin ook moeten ontvangen, aangezien het op HPV betrekking hebbende kanker bij beide geslachten kan verhinderen.

 

Naast inenting, is het regelmatige cervicale kankeronderzoek belangrijk voor vroege opsporing en behandeling van precancerous letsels. De inenting en het onderzoek kunnen samen de frekwentie van cervicale kanker beduidend verminderen. Het is essentieel blijven HPV-inentings aan inspanningen bevorderen en voorrang geven om op HPV betrekking hebbende kanker te verhinderen en algemene volksgezondheid te verbeteren.