Contacteer ons
Selina

Telefoonnummer : +86 13989889852

WhatsApp : +8613989889852

De WGO-het Programmaaanbevelingen van de Updateshpv Inenting

January 16, 2023

De WGO-het Programmaaanbevelingen van de Updateshpv Inenting

 

Menselijke Papillomavirus (HPV) is het gemeenschappelijkst seksueel - overgebrachte besmetting in de Verenigde Staten. Het virus wordt overgebracht door vertrouwelijk huid-aan-huid contact. HPV-de besmetting is zeer gemeenschappelijk, en bijna zullen alle mannen en vrouwen met minstens één type van HPV op een bepaald punt in hun leven worden besmet. de meeste besmettingen zijn niet-symptomatisch en worden niet op te sporen, maar sommige besmettingen kunnen blijvend zijn en kunnen zich tot kanker bij vrouwen en mannen later in het leven ontwikkelen.

 

HPV-de besmettingen die niet weggaan kunnen veroorzaken:

 

  • Cervicale, vaginale, en vulvar kanker (in vrouwen)
  • Penile kanker (bij mensen)
  • Anale kanker
  • Kanker van de rug van de keel (oropharynx)
  • Genitale wratten

 

In een nieuw vorige week gepubliceerd positiedocument, heeft de WGO zijn aanbevelingen voor humane papillomavirus-vaccins bijgewerkt. Van bijzondere nota, geeft het document op dat een single-dose programma (dat als een alternatief, supra-gewezen op single-dose programma wordt bekend) vergelijkbare doeltreffendheid en duurzame bescherming aan een twee-dosis regime kon bieden. Stelde de Onafhankelijke Deskundige de Adviesgroepsalie van The Who oorspronkelijk een alternatief single-dose programma in April 2022 voor.

 

Het positiedocument is geschikt in de context van een strenge daling in globale HPV-inentingsdekking, die door 25% tot 15% tussen 2019 en 2021 voor de eerste dosis HPV-vaccin daalt. Dit betekent dat meer dan 3,5 miljoen meisjes HPV-inenting in 2021 in vergelijking met 2019 missen.

 

De optimalisering van het HPV-programma zou moeten toegang tot het vaccin verbeteren, landen van de kans voorzien om het aantal meisjes uit te breiden die kunnen worden ingeënt en, de last van de vaak complexe en dure opvolgende verminderen die wordt vereist om de inentingsreeks te voltooien. Het is kritiek dat de landen hun HPV-inenting van plan zijnd versterken om implementatie te versnellen en de tendens van dalende dekking om te keren.

 

De WGO adviseert nu:

 

Één of twee dosissen voor meisjes van 9-14 jaar

De meisjes en de vrouwen van 15-20 jaar hebben één of twee dosissen nodig

Twee dosissen 6 maanden apart voor verouderde vrouwen >21-jaren

Het positiedocument benadrukt het belang om aan inenting voor mensen voorrang te geven die immunocompromised of HIV-Besmet zijn. De Immunocompromisedindividuen zouden minstens twee dosissen moeten ontvangen en als mogelijke drie dosissen.

 

Het primaire doel voor inenting is meisjes van 9-14 jaar voorafgaand aan de initiatie van seksuele activiteit. Waar mogelijk en betaalbaar, wordt de inenting van secundaire doelstellingen zoals jongens en oudere vrouwen geadviseerd.

 

Cervicale kanker is vierde gemeenschappelijkste kanker in vrouwen, en meer dan 95% van cervicale kanker door seksueel - overgebrachte HPV worden veroorzaakt. Het vermijden van de ontwikkeling van cervicale kanker door toegang tot een efficiënt vaccin te vergemakkelijken is een zeer belangrijke stap in het verlichten van onnodige ziekte en dood.